Praktijkinformatie

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
reisprik

Op reis? Neem contact op met de praktijk!

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvies en vaccinaties. Dokter Dekeukeleire is gecertificeerd als reisgeneeskundig huisarts bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Ze is dus opgeleid voor het geven van reisadviezen. Wij werken hiervoor samen met organisatie http://reisprik.nl via deze site kunt u een afspraak maken en ons kiezen als locatie. Op deze site kunt u ook een prijslijst vinden. Voor meer informatie klikt u in het menu op deze website op ‘Praktijkinformatie’ en vervolgens op ‘Op Reis’

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 38,20 (korter dan 15 minuten) of € 76,40 (langer dan 15 minuten).

rijbewijskeuring

Laboratorium

Bij Huisartspraktijk Herengracht kunt u ook terecht voor diverse laboratoriumonderzoeken. Bloedafname wordt iedere werkdag tussen 8:00 uur en 12:00 uur afgenomen. Let op :Als u voor glucose getest moet worden dient u nuchter te komen dat wil zeggen dat u 12 uur voor de bloedafname niet meer eet of drinkt (wel mag u water drinken). Houdt u er rekening mee dat de kosten die gemaakt worden voor een onderzoek worden verrekend met uw eigen risico.

Verwijzing

Voor het aanvragen van een verwijzing naar een specialist dient u op consult te komen. Dit is om te bepalen of en naar wie u het best verwezen kan worden. Alsmede om te bepalen wat er precies in de verwijzing moet komen te staan. Het is belangrijk dat de huisarts u hiervoor persoonijk ziet. Dit is ook een vereiste van de specialist. Het is niet de bedoeling dat u eerst een afspraak maakt bij de specialist en dan om een verwijzing vraagt. Verwijzingen worden niet aan de hand van een telefonisch consult afgegeven

Transparantie

Een standaard consult is ongeacht welke arts vijftien minuten. Het is de bedoeling dat u voor ongerelateerde klachten, apart een afspraak maakt. Als u denkt meer tijd nodig te hebben kunt u dit aangeven bij het plannen van de afspraak. Wij willen uitlopen tot een minimum beperken. Daar heeft iedereen baat bij. Door het gebruik van de WebApp heeft u altijd inzicht in uw medicatie en lab-uitslagen.

Code B2 voor benzodiazepinen

Het Ministerie van VWS heeft besloten om per 1 januari 2009 de vergoeding van zowel kort- als langdurig gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen vanuit de basisverzekering te laten vervallen.Voor vier indicaties wordt nog wel vergoeding gegeven.
De vergoeding vanuit de basisverzekering blijft alleen gehandhaafd voor personen die benzodiazepinen moeten gebruiken omdat er geen goed alternatief bestaat. Het gaat om de volgende vier indicaties:
1. onderhoudsbehandeling bij epilepsie of behandeling van een epileptische aanval;
2. behandeling van angststoornissen, waarbij therapie met ten minste twee antidepressiva conform de geldende richtlijnen heeft gefaald;
3. behandeling bij meervoudige psychiatrische problematiek, waarbij behandeling met hoge doses benzodiazepinen noodzakelijk is;
4. palliatieve sedatie bij terminale zorg.
Als u niet onder een van deze vier indicaties valt zullen de kosten van deze middelen voor eigen rekening komen.

SOA klachten & PreP advies

SOA (= Seksueel Overdraagbare Aandoening)
Naast de SOA poli van de GGD is het ook mogelijk u op de praktijk te laten onderzoeken op een seksueel overdraagbare aandoening. Als u ‘s morgens voor belt kunt u altijd dezelfde dag gezien worden door de assistente en/of huisarts.
.
SOA check
Heeft u geen klachten maar wilt u een SOA controle, maak dan een afspraak met de doktersassistente. Zij kan u een zelf test geven. SOA controles zijn niet gratis. De kosten gaan wel van uw eigen risico af.
.
PreP Advies
Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine (Truvada) die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op een infectie met hiv te doen verkleinen.
.
PrEP is nu op ook in Nederland leverbaar, maar wordt nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij dagelijks gebruik kost het ongeveer 50 Euro per maand.
.
Wilt u advies over PreP maak dan een afspraak met een van onze huisartsen. Voordat je met PreP kan starten dient de nierfunctie gecontroleerd te worden in het bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA, HIV  en hepatitis C plaats te vinden. Lees hier meer over PrEP

Translate »
Call Now Button